Ballon4Life – Fietstour

Ballon4Life - Fietstour

Voor 2020 is gekozen voor het prachtige landschap van de Vogezen in Frankrijk. De bossen in de dalen en de hoog alpine-vegetatie en fantastische uitzichten rond de cols van de Vogezen maken dit tot een van de mooiste fietsgebieden van Frankrijk. Wij zitten in het oostelijke deel van de Vogezen. Dit gebied heeft de meeste cols en ook de meeste hoogteverschillen. Het hoogste punt van de Vogezen is de Grand Ballon.

Vanuit ons hotel zijn er verschillende prachtige fietstochten mogelijk. Wij zullen vooraf verschillende fietsroutes uitwerken zodat er bij aankomst al snel gefietst kan worden. Het ultieme doel zal een tocht zijn met in ieder geval de Grand Ballon en Petit Ballon en mogelijk komt daar nog de Ballon d’Alsace als derde beklimming bij.  Voor de fanatiekelingen is er zelfs de mogelijkheid om de Planche des Belles Filles aan de route toe te voegen. Wij gaan de komende tijd aan de slag om de route vast te leggen.

Datum & Reis

De fietstour staat gepland van woensdagochtend 17 t/m zaterdagochtend 20 juni 2020. Hierbij is er rekening gehouden met de zomervakantie, andere grote fietsevenementen en lokale vakantieperiodes.

De bestemming is zeer goed aan te rijden en daarom hebben we ook voor dit jaar besloten dat iedereen op eigen gelegenheid zal reizen.

Afhankelijk van het weer zullen we op 18 of 19 juni gezamenlijk de rit over de Grand- en Petit Ballon maken. Maar ook buiten deze rit zijn er veel mogelijkheden voor prachtige uitdagende trainingsritten.

Het hotel waar we verblijven is Hotel Les Rives. Een prachtig hotel in Guebwiller met zeer veel faciliteiten, heerlijk eten en dat alles in een zeer fraaie omgeving. Ook dit jaar hebben we weer veel aandacht gegeven aan een klasse hotel met een beoordeling op Booking.com van 8.4. We hebben voor 50 personen een optie genomen.

Een leuk evenement met als extra doeleinde om geld in te zamelen voor de scholen van Stichting4Life. De doelstelling is om voor twee lagere scholen (550 leerlingen en leraren) het lunchprogramma te financieren voor een heel jaar, inclusief de pap voor de allerkleinsten. Dat is € 500,- per maand per school plus € 30,- pap.

Voor 10 maanden (de school is einde van het jaar twee maanden dicht) is dat in totaal: € 10.600,-. Alle extra inkomsten zullen worden besteed aan schoolmaterialen.

Heb je vragen? Bel of mail met Caroline Schenk op 06-14321055 of caroline.schenk@ziggo.nl

Wees er snel bij en schrijf je in.

De kosten voor deze trip bedragen € 375,- p.p. Hierbij is inbegrepen:

– 3 overnachtingen in Hotel Les Rives op basis van half pension en een diner laatste zaterdag

– Tenue

– Drankjes

– Lunches

– Verzekeringen

– Sponsoring van Stichting4Life

– Vervoer naar de Vogezen

– Extra kosten voor single-room

Bij een automatische incasso wordt het bedrag in twee delen afgeschreven.

Schrijf je snel in voor Ballon4Life, want vol = vol.