Glockner4Life – Fietstour

Glockner4Life - Fietstour

Voor 2018 is gekozen voor het prachtige Alpen-landschap van Oostenrijk. In 2018 zullen ook de wereldkampioenschappen wielrennen in Oostenrijk gehouden worden. We verblijven in de regio rondom Zell am See, waar vandaan er verschillende prachtige fietstochten mogelijk zijn.

Het ultieme doel zal de beklimming van de Großglockner zijn, via de Großglockner Hochalpenstraße, die vanaf Zell am See via Bruck richting Heiligenblut loopt. De pas, meestal Hochtor genoemd, maakt deel uit van de Großglockner Hochalpenstraße, een hoogalpiene bergstraat van 47,8 km met veel (genummerde) bochten die beide deelstaten met elkaar verbindt. De Großglocknerpas is een 2505 meter hoge bergpas op de grens tussen de Oostenrijkse deelstaten Salzburg en Karinthië. De weergaloze panoramaweg werd aangelegd in het begin van de dertiger jaren en levert een aaneenschakeling van landschappelijke hoogtepunten op.

Datum & Reis

De fietstour staat gepland van woensdag 20 t/m zondag 24 juni 2018. Hierbij is er rekening gehouden met de zomervakantie en andere grote fietsevenementen.
De bestemming is zeer goed aan te rijden met de bus. We zorgen voor een luxe bus met ervaren chauffeurs.

Voor deze fietstocht van Stichting4Life vertrekken we woensdagochtend 20 juni zeer vroeg vanaf Mijdrecht, onderweg zullen we in Breda een stop maken om de tweede groep daar op te halen. Zaterdag 23 juni einde dag vertrekken we na het diner om zondag ochtend 24 juni aan te komen in Nederland. Met eigen vervoer gaan is ook mogelijk. In de bus is plaats voor 50 personen. Vervoer van de fietsen gaat met de bus of zal apart geregeld worden.Afhankelijk van het weer zullen we op 22 of 23 juni gezamenlijk de rit naar de Großglockner maken. Maar ook buiten deze rit zijn er veel mogelijkheden voor prachtige uitdagende trainingsritten.

Hotel

Het hotel waar we verblijven is Hotel Stadt Wien (http://www.hotel-stadt-wien.com/nl/home), een prachtig hotel in Zell am See met zeer veel faciliteiten, heerlijk eten en dat alles in een zeer fraaie omgeving. Met een beoordeling op Booking.com van 8.8. We hebben voor 50 personen een optie genomen, maar er kunnen eventueel meer personen terecht in dit heerlijke hotel als we dit tijdig kunnen doorgeven.

Een leuk evenement met als extra doeleinde om geld in te zamelen voor de scholen van Stichting4Life. De doelstelling is om voor twee lagere scholen (550 leerlingen en leraren) weer het lunchprogramma te financieren voor een heel jaar, inclusief de pap voor de allerkleinsten. Dat is € 500,- per maand per school plus € 30,- pap.

Voor 11 maanden (de school is einde van het jaar een maand dicht) is dat in totaal: € 11.330,-. Alle extra inkomsten zullen worden besteed aan schoolmaterialen.

Wees er snel bij en schrijf je onderstaand in.

De kosten voor deze trip bedragen € 498,- p.p. Hierbij is inbegrepen:
– Vervoer per bus naar en van Zell am See
– Vervoer fietsen
– 3 overnachtingen in Hotel Stadt Wien op basis van half pension en een diner laatste zaterdag

– Tenue

– Drankjes
– Lunches
– Verzekeringen
– Sponsoring van Stichting4Life

Schrijf je snel in voor Glockner4Life, want vol = vol.