Tirol4Life – Fietstour

Tirol4Life - Fietstour

Voor 2019 is gekozen voor het prachtige Tiroler landschap in Oostenrijk. In de regio rondom Pfunds (omgeving Serfaus). Vanuit ons hotel zijn er verschillende prachtige fietstochten mogelijk. We zitten daar op het 3 landenpunt tussen Oostenrijk, Zwitserland en Italië. Voor de fanatiekelingen onder ons is er bijvoorbeeld de route van de “Dreilandergiro”; een route vanuit Naunders (net even ten zuiden van Pfunds) over 120 kilometer met 2.900 hoogtemeters. Maar er zijn ook verschillende kortere routes mogelijk in het prachtige berglandschap daar.

Het ultieme doel zal de beklimming van de Kaunertaler Gletscherstraße zijn. Dit is een tolweg over een mooi wegdek in de Oostenrijkse deelstaat Tirol die in 29 genummerde haarspeldbochten aan het Gepatschspeicher en langs het Gepatschhaus voorbij voert tot aan het begin van de gletsjer Weißseeferner op ongeveer 2.750 meter hoogte met een prachtig uitzicht op de gletsjer.

Datum & Reis

De fietstour staat gepland van dinsdagavond 11 t/m zondagochtend 16 juni 2019. Hierbij is er rekening gehouden met de zomervakantie, andere grote fietsevenementen en lokale vakantieperiodes.

De bestemming is zeer goed aan te rijden dus we hebben ook dit jaar besloten om met de bus te gaan. We zorgen voor een luxe bus met ervaren chauffeurs. Dit moet nog wel vastgelegd worden afhankelijk van het aantal mensen dat met de bus gaat.

Voor deze fietstocht van Stichting4Life is het plan om al op dinsdagavond 11 juni te vertrekken vanaf Mijdrecht (tijd nog nader te bepalen), onderweg zullen we in Breda een stop maken om de groep daar op te halen. Hierdoor zullen we dus woensdag ochtend 12 juni vroeg aankomen op de bestemming en kan er die dag al gefietst worden. Zaterdag 15 juni einde dag vertrekken we na het diner om zondagochtend 16 juni vroeg aan te komen in Nederland. Natuurlijk kunnen mensen ook met eigen vervoer gaan. Afhankelijk van het type bus hebben we plek voor ongeveer 50 personen. Vervoer van de fietsen gaat met de bus of zal apart geregeld worden.

Afhankelijk van het weer zullen we op 14 of 15 juni gezamenlijk de rit over de Kaunertaler Gletscherstraße maken. Maar ook buiten deze rit zijn er veel mogelijkheden voor prachtige uitdagende trainingsritten.

Het hotel waar we verblijven is Hotel Tyrol (https://www.hoteltyrol-austria.at ). Een prachtig hotel in Pfunds met zeer veel faciliteiten, heerlijk eten en dat alles in een zeer fraaie omgeving. We zijn de afgelopen jaren nogal verwend, dus ook dit jaar hebben we weer veel aandacht gegeven aan een klasse hotel met een beoordeling op Booking.com van 9.0. We hebben voor 50 personen een optie genomen.

Doelstelling

Een leuk evenement met als extra doeleinde om geld in te zamelen voor de scholen van Stichting4Life. De doelstelling is om voor twee lagere scholen (550 leerlingen en leraren) weer het lunchprogramma te financieren voor een heel jaar, inclusief de pap voor de allerkleinsten. Dat is € 500,- per maand per school plus € 30,- pap.

Voor 11 maanden (de school is einde van het jaar een maand dicht) is dat in totaal: € 11.330,-. Alle extra inkomsten zullen worden besteed aan schoolmaterialen.

Extra: Trainingsprogramma van wielerschool MBBodyfit 

Nieuw dit jaar is de mogelijkheid om je in te schrijven voor een heel specifiek (klim)trainingsprogramma van de wielerschool van MBBodyfit.  

Om toe te werken naar dit specifieke doel biedt de Wielerschool een heel mooi intensief programma aan gedurende de maanden januari t/m met mei 2019 bestaande uit:

  • Begeleiding door middel van klimtrainingen op de Wattbike
  • Begeleiding door middel van individuele trainingsschema’s voor iedere deelnemer aan het programma. Dit kan bestaan uit schema’s voor krachttrainingen en zeker ook voor efficiënte fietstrainingen op de buitenfiets.
  • Voedingsadvies

Bij de Wielerschool zijn een 6-tal gespecialiseerde wielertrainers werkzaam. Momenteel wordt training verzorgd aan een 30-tal Top talenten naast een groot aantal cyclo-sportieve renners. Je fietst op de Wattbike. De Wattbike is de meest geavanceerde indoor fiets die er bestaat. De Wattbike meet heel nauwkeurig je prestatie en voelt aan als een echte fiets. De continue feedback die de Wattbike je geeft zorgt voor een goede controle van de trainingsintensiteit. Met de PolarView zie je ook hoe je kracht zet en kun je werken aan je traptechniek. Je wordt dus niet alleen sterker, maar ook efficiënter bij de Wielerschool.

Om de uitdaging en teamgeest te vergroten heeft MBBodyfit gekozen om het programma uit te breiden met een 2-tal “tussen doelen”. Niet alleen leuk maar tevens een geweldige voorbereiding naar het “grote doel” in juni.

  • Maandag 2 april  “de Bultentocht” vanuit Driebergen (2e Paasdag)*
  • Donderdag 30 mei “de Klimclassic” vanuit Maastricht. (Hemelvaartsdag)*

* kosten voor deelname niet inbegrepen in pakket Wielerschool.

Kosten en data trainingsprogramma:

  • voor deelname aan dit trainingsprogramma bedragen de kosten € 300,- per deelnemer, direct te voldoen aan MBBodyfit
  • Elke donderdag om 20:30 uur bij de Wielerschool, Genieweg 12 te Mijdrecht. Als de donderdag vol is geboekt dan kunnen we op de dinsdag terecht.

MBBodyfit kan plaats bieden aan 32 deelnemers. Gezien de inspanningen die MBBodyfit doet om dit tot een succes te maken gaan zij uit van een minimale deelname van 12 personen.

Heb je vragen? Bel of mail met Caroline Schenk op 06-14321055 of caroline.schenk@ziggo.nl

Door de steun van onze vrienden, donateurs en sponsoren krijgen kinderen de kans om naar school te gaan in de sloppenwijk in Nairobi. Bedankt!

Wees er snel bij en schrijf je in.

De kosten voor deze trip bedragen € 498,- p.p. Hierbij is inbegrepen:
– Vervoer per bus naar en van Pfunds (€ 100,-)

– Vervoer fietsen (eventueel anders dan met bus)

– 3 overnachtingen in Hotel Tyrol op basis van half pension en een diner laatste zaterdag

– Tenue

Niet inbegrepen zijn:
– Drankjes

– Lunches

– Verzekeringen

– Trainingsprogramma MBBodyfit

– Sponsoring van Stichting4Life

Bij een automatische incasso wordt het bedrag in twee delen afgeschreven.

Schrijf je snel in voor Tirol4Life, want vol = vol.

Inschrijven nieuwsbrief

Blijf op de hoogte